Bog

Den perfekte pige

Af (
2015
)

Anmeldelse

Den perfekte pige af Mary Kubica

23 okt.15

Filmisk thriller om en dysfunktionel amerikansk overklassefamilie og samtidig en medrivende forsvindingshistorie, der holder sin læser vågen til opklaringens sidste sekunder.

Det er sjældent, jeg læser en psykologisk thriller, fordi jeg let keder mig eller hellere vil se den på film. Sådan havde jeg det ikke med ’Den perfekte pige’. Den er heller ikke kommet på film endnu, men rettighederne er solgt, og jeg ser frem til at se den på det store lærred. Historien er spændende og både de psykologiske portrætter og stemnings- og naturbeskrivelserne er fortræffelige. Romanen er exceptionelt billedskabende og fyldt med detaljerede beskrivelser af følelser og stemninger, så man ofte føler sig som en del af kulissen eller en af fluerne på væggen.

Mia er yngste datter af en fremtrædende dommer fra Chicago. En rigtig dum skid. Hun gør oprør mod familieværdierne og dater og eksperimenterer på livet løs. Hun har for eksempel fravalgt jurastudiet og interesserer sig for kunst. En aften møder hun Colin på en bar og går hjem med den spændende fremmede mand. Og derefter forsvinder hun.

Den efterfølgende efterforskning ledes af den charmerende politimand Gabe, der i et tæt samarbejde med Mias mor Eve forsøger at opklare, hvad der er sket. Romanen er bygget op om de fire hovedpersonernes forskellige fortællinger om Mias forsvinden: Offerets, forbryderens, efterforskerens og hjælperens. De forskellige stemmer bidrager til en spændende og nuanceret opklaringshistorie, hvor intet er, som det som det ser ud til. Hvem er egentlig skyldig?

Plottet, hvorom intet skal røbes, kræver måske ikke en doktorgrad, men det fungerer, og siderne bladrer helt af sig selv. Hvis du trænger til en velskrevet, lettilgængelig pageturner, kan jeg varmt anbefale ’Den perfekte pige’. Det er ikke verdenslitteratur men god og velskrevet underholdning.

Den amerikanske forfatter og litteraturhistoriker Mary Kubica debutererede med romanen sidste år. Den fik en fremragende modtagelse og er solgt til udgivelse i 18 lande. Den fortjener også en god modtagelse herhjemme, og jeg glæder mig til at læse hendes nye bog, ’Pretty Baby’, som udkom denne sommer.

Originally published by Barbara Rugholm Hessellund, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Turbulenz
Oversætter
Helle Albeck
Faustnummer
51967763
ISBN
9788771481846
Antal sider
347

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer