Bog

Dansen med den uindbudte gæst

Af (
2004
)

Anmeldelse

Dansen med den uindbudte gæst af J. Wallis Martin

06 jun.05

På et gammelt, forfaldent engelsk herresæde i Northumberland martres familiens unge søn tilsyneladende af onde ånder. Da en ung medhjælp og husets herre sporløst forsvinder, sænker uhyggen sig over området, og vi drages ind i række uforståelige hændelser. Gys og krimi i et! Hvis du glemmer at invitere de onde ånder med til fejringen af dit barns fødsel, kan det være, at ånden hævner sig ved at dukke op og tage bolig i dit barn. Senere, når barnet bliver ældre, hævner dæmonen sig på barnet og danser det til døde.

Således beskriver den psykiater, som har haft den unge plagede Nicholas Ferrol i behandling, en gammel myte, som primitive folk tidligere brugte til at forklare sindssyge.

Nicholas bor sammen med sine forældre på en dyster og forfalden herregård, Lyndle, i Northumberland, Nordengland. Han plages af voldsomme fysiske og psykiske anfald og er selv overbevist om, at han er besat af en ond ånd.

En ung kvinde, Ginny, som midlertidigt har været ansat på herresædet, forsvinder pludseligt samtidig med husets herre. Kriminalkommissær Tate kommer til stedet for at efterforske sagen, og snart får han selskab af en broget skare: Den clairvoyante Cramner, som er både berømt og berygtet, og parapsykologen Audrah, som selv har dystre og mystiske minder fra egnen omkring Lyndle.

Snart viser det sig, at mange menneskers ulykkelige skæbne er knyttet til begivenheder, der kan føres tilbage til herregårdens omgivelser. Er det en besættelse, eller er der en forklaring? Tågen smyger sig omkring læseren, mens vi af Tate og Audrah bliver ført rundt i alle krinkelkrogene. Efterforskningen kommer vidt omkring, og uhyggen breder sig ...

Hvis man både er til krimi, gys og spøgelseshistorier, findes det hele her. Bogen er let læst, men har mange personer, som vikler sig ind og ud af hinandens baner. Forfatteren holder kortene tæt ind til kroppen, og først til allersidst letter tågen, og visse hemmeligheder åbenbares.

Godt til gys i sommerheden, men tør du tage den med på vandretur i Northumberlands Nationalpark? Af J. Wallis Martin er tidligere oversat "Fuglegården" (2003) og "Kold som marmor" (2001).

Oversat af Michael Krefeld. Klim, 2004. 229 sider. Kr 269,-

Læs anbefalingen af Fuglegården
Læs anbefalingen af Kold som marmor  

Bogdetaljer

Forlag
Århus : Klim
Oversætter
Michael Krefeld
Faustnummer
25595696
ISBN
9788779553316
Antal sider
229

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer