Bog

18 sekunder

Af (
2008
)

Anmeldelse

18 sekunder af George D. Shuman

Velturneret krimi med en god blanding af det paranormale og klassisk actionmættet spænding.

"18 sekunder" er en forholdsvis klassisk amerikansk krimi. En smuk kvinde med en sort skæbne, hæderlige og mindre hæderlige politifolk, en ond morder og diverse bipersoner, der binder flere små historier sammen til én stor. Og hvilken én! Den er læst i løbet af ingen tid, simpelthen fordi man ikke frivilligt lægger den fra sig.. Forfatteren kender sit stof qua hans baggrund som bl.a. undercover narkobetjent ved Metropolitan Police Force i Washington D.C. Det er hans første bog på dansk, men han har skrevet både nr. to og nr. tre på engelsk, så de oversættes forhåbentlig også.

Omdrejningspunktet er Sherry Moore, en blind kvinde med en særlig gave – eller forbandelse, om man vil. Som barn pådrog hun sig en hovedskade ved et fald, hvorved hendes erindring om tidligere begivenheder forsvandt, mens hun i stedet fik evnen til – blot ved berøring - at kunne se de sidste 18 sekunder af et dødt menneskes tanker. Dette kan være ganske værdifuldt for en mordefterforsker, men for Sherry er det psykisk belastende og giver sig udslag i jævnlige mareridt. Men hun bider tænderne sammen, for hun finder også en vis tilfredsstillelse i at kunne hjælpe de efterladte til vished.

Sherry bliver inddraget i en sag om bortførte kvinder i badebyen Wildwood, New Jersey. En sag der i foruroligende grad minder om flere uopklarede sager fra 1970’erne. Snart er der flere og flere ting der passer sammen på kryds og tværs, og Sherry og hendes nye fæller befinder sig pludselig i farezonen.

Udover Sherry Moore er der et pænt antal karakterer at holde styr på, men jeg vil nøjes med at fremhæve ærkeskurken, Earl Sykes. Her har forfatteren begået en fantastisk ækel beskrivelse af en ond, ond mand. I det hele taget synes jeg persontegningerne er ret vellykkede, svagest står måske "hovedrolleindehaveren". Men hende har vi sikkert tid nok til at lære bedre at kende i de næste bøger

Enderne spindes elegant sammen til sidst, så man sidder ikke forvirret tilbage. Man sidder dog heller ikke tilbage med mange filosofiske tanker. Men det er jo ofte en krimis præmis.

Oversat fra engelsk af Anne Mette Poulsen efter '18 seconds'. Jentas, 2008. 383 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Faustnummer
27374905
ISBN
9788776770433
Antal sider
381

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer