Bog

1001 nats eventyr

Af (
2016
)

Anmeldelse

1001 nats eventyr

De arabiske folkeeventyr, berettet af fortællersken Scheherezade, har fortryllet generationer og foreligger her i en meget flot og nøje tilrettelagt udgivelse.

Da kong Schahriar opdager, at hans hustru er ham utro, straffer han hende med døden og skærer alle kvinder over én kam. Den blodtørstige konge gifter sig herefter udelukkende med jomfruer for derefter at slå dem ihjel. Til slut er der kun den unge Scheherezade tilbage. Scheherezade er en klog kvinde og slutter bryllupsnatten af med en tryllebindende historiefortælling med en ulidelig cliffhanger, så kongen bare må høre mere. Gennem 1001 nætter fortæller og beriger hun Schahriars verden med livsglæde, lykke og tre smukke børn.

De ’1001 nats eventyr’ beskriver en mundlig fortælletradition, hvor de første spor af en nedfældet skriftlig version daterer sig tilbage til det 9. århundrede. Det er en guldgrube af storladne historier, som både forfører og foruroliger med sine forbløffende, mystiske og gådefulde hændelser, dyrefortællinger og erotik.

I denne nye udgave får man et nøje udvalg af Scheherezades fortællinger, og altså ikke det samlede værk, som tidligere er udgivet i seks bind. Bogen er absolut en anbefaling værd, hvis man ikke tidligere har stiftet bekendtskab med de overdådige folkeeventyr og gerne vil starte med et begrænset udvalg på knap 600 siders farvestrålende historiefortælling.

Bogdetaljer

Secondary title
(Ved Sven Holm)
Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Mogens Boisen
Faustnummer
52811155
ISBN
9788711558300
Antal sider
587

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfChristian Soelberg Due
ons, 04/07/2018 - 10:54

1001 nats eventyr er en samling jeg tydeligt husker fra min barndom hvor mine forældre læste op fra den. Det var en række historier der var med til at forme fantasien og sørge for at min søvn ikke blev alt for kedelig.

Her i Scheherezades er det en række udvalgte fortællinger der præsenteres og det er klart nogle af de mest spændende historier der er udvalgt og fortalt på en måde der kan fange alle, store som små.